Even voorstellen Coachpraktijk voor School & Werk

Even voorstellen

Mijn naam is Inge Speelman (1964) en ik woon in Oegstgeest.

Ik werk sinds 2002 als zelfstandig Arbeid & Organisatie psycholoog voor de (semi)overheid, het bedrijfsleven en particulieren op het vlak van in, door- en uitstroom. Vragen die aan de orde komen zijn divers o.a. loopbaanvragen, begeleiding bij uitval door stress of overspannenheid, sollicitatietraining, coaching voor persoonlijke ontwikkeling. De afwisseling in projecten, vragen en soorten begeleiding geeft mij veel plezier en energie.

In mijn werk als A&O psycholoog viel het op dat veel vragen of problemen waar volwassenen tegen aanlopen, hun oorsprong hebben in de jeugd. Normen, waarden en overtuigingen die je als kind van je ouders mee krijgt, maar ook de manier waarop je met je omgeving, situaties en emoties omgaat, sturen vaak op onbewust niveau je huidige gedrag. Het is heel boeiend en waardevol om samen met een coachee op zoek te gaan naar de (onbewuste) patronen in denken en doen. Om te onderzoeken wat belemmerende patronen zijn en hoe je die kan veranderen.

In 2015 heb ik een post-HBO opleiding Kindercoaching gedaan. Vanuit de gedachte ‘jong geleerd is oud gedaan’ is het fijn als kinderen vaardigheden leren waar ze later in hun leven profijt van hebben. Voor de volwassenen is mijn uitgangspunt dat aangeleerd gedrag waar je last van hebt ook altijd afgeleerd kan worden, of vervangen kan worden door alternatief gedrag. Vanuit dat uitgangspunt leef ik zelf ook. Ik reflecteer regelmatig, werk voortdurend aan mijn eigen ontwikkeling en leer nog elke dag van alle nieuwe, leuke, gekke dingen die mij opvallen in de dagelijkse interactie met mensen. Zowel in werk als privĂ©.

Als anderen mij typeren zeggen ze dat ik goed kan luisteren, veel vragen stel en creatief en oplossingsgericht ben. In contact ben ik open en herken ik snel de kern van anderen. Humor en relativeringsvermogen helpen om dingen vanuit een ander perspectief te zien of in de juiste context te plaatsen.
Ik heb ruime kennis en ervaring en beschik over veel verschillende methodieken en vaardigheden. Door die goed gevulde gereedschapskist met kennis en tools kan ik mensen over het algemeen in kortdurende trajecten (verder) helpen.

Wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen, neem dan contact op om eens vrijblijvend kennis te maken.