Spreekkamer Coachpraktijk voor School & Werk

School

De meeste kinderen zitten vanaf de basisschool tot en met een vervolgopleiding gemiddeld zo’n 28 uur per week op een school. Je doet veel kennis op en leert nieuwe vaardigheden zowel praktisch (zoals bijvoorbeeld plannen van huiswerk) als sociaal (zoals bijvoorbeeld samenwerken, voor jezelf opkomen). Nu kan het om diverse redenen voorkomen dat je op school of tijdens je studie tijdelijk niet lekker in je vel zit. Het kan zijn dat je onzeker bent over jezelf, dat je faalangst hebt. Dat je cijfers achteruit gaan, je minder gemotiveerd bent om te leren, maar dat je geen idee hebt waardoor dat komt. Of dat je moeite hebt om sociale contacten te leggen of aansluiting te vinden. Misschien voel je stress omdat je voor keuzes staat en niet weet welk profiel je moet kiezen of welke studie je wil doen. En soms … tsja soms weet je gewoon niet precies wat er aan de hand is.
In een coachingstraject gaan we samen kijken wat jouw vragen en wensen zijn en krijg je oefeningen en tips hoe je deze kan oplossen en realiseren.

Voorbeelden van situaties waar je tijdelijke ondersteuning/begeleiding bij kan gebruiken zijn:

  • Vergroten en versterken van weerbaarheid en sociale vaardigheden
  • Reduceren van faalangst/examenstress
  • Oplossen van motivatieproblemen
  • Kiezen van vervolgopleiding

Staat jouw vraag er niet bij en wil je weten of je geholpen kan worden? Neem dan vrijblijvend en kosteloos contact op zodat we samen kunnen kijken wat Coachpraktijk voor School & Werk voor je kan betekenen.


Schildpad Coachpraktijk School & Werk
Playmobil Coachpraktijk School & Werk
Boekjes Coachpraktijk School & Werk
Klok Coachpraktijk School & Werk
Kleurpodloden Coachpraktijk School & Werk

Ouders/Gezin

Ook als ouder/opvoeder kun je vragen hebben waar je even niet het antwoord op weet. Zo wil je misschien hulp bij het oplossen van een negatieve, vervelende sfeer thuis of tips krijgen hoe je je kind kan helpen keuzes te maken of hoe je in gesprek kan blijven met je kind.
Afhankelijk van de vraag en de situatie besluiten we in overleg wie er bij het gesprek aanwezig zijn om de hulpvraag op te lossen.

Voorbeelden van vragen waar je tips of tijdelijke begeleiding voor kan gebruiken zijn:

  • Vragen met betrekking tot opvoeding (grenzen stellen, positieve ondersteuning)
  • Vragen over de interactie tussen ouder/kind (in contact en gesprek blijven)

Staat jouw vraag er niet bij en wil je weten of je geholpen kan worden? Neem dan vrijblijvend en kosteloos contact op zodat we samen kunnen kijken wat Coachpraktijk voor School & Werk voor je kan betekenen.