Werkwijze

Mijn manier van werken is positief, praktisch en oplossingsgericht. Het lijken vanzelfsprekende woorden, maar misschien heb je nog geen idee wat dit zegt over de manier waarop ik jou zal begeleiden. Daarom een korte toelichting bij deze drie woorden.

Positief: ik geloof in de kracht van mensen om te veranderen en kijk met een positieve blik naar wat iemand al kan. Het accent in de begeleiding ligt op het versterken van jouw natuurlijke kwaliteiten en positieve eigenschappen. Daarnaast op het accepteren van datgene waar je minder goed in bent. Hierdoor ontstaat een natuurlijke balans.
Praktisch: ik geloof niet in moeilijk doen, als iets werkt dan werkt het en hoef je er niets aan te doen. Als 10 minuten op je kop staan jou helpt om te ontstressen dan moet je dat vooral blijven doen! Zolang jij of je omgeving geen last hebt van de dingen die je doet, dan zou ik het vooral zo laten. Wil je wel iets veranderen dan kijken we samen naar wat nodig is om te bereiken wat jij wil.
Oplossingsgericht: ik kijk niet naar het probleem, maar naar de gewenste oplossing. Dat betekent dat we in de begeleiding vooral kijken naar waar je naar toe wil en naar wat mogelijkheden zijn om jouw doelen te bereiken.

Een begeleidingstraject duurt gemiddeld 5 gesprekken, maar aangezien elk traject maatwerk is kan de duur variƫren. Korter als het kan en langer als het moet. Bij de start wordt eerst een intakegesprek gehouden. Op basis daarvan wordt een inschatting gemaakt van de duur van het traject. In het intakegesprek kijken we naar je huidige situatie en bepalen we samen de coachvraag: wat wil je bereiken met het begeleidingstraject. In het begeleidingstraject ga je op basis van inzicht aan de slag om stapsgewijs je doel te bereiken.


Robot Coachpraktijk voor School & Werk
Kop Coachpraktijk voor School & Werk
Boeken Coachpraktijk voor School & Werk
Plant Coachpraktijk voor School & Werk
Markers Coachpraktijk voor School & Werk